Ο ΚΑΙΡΟΣ

div style="PADDING-BOTTOM: 3px; PADDING-LEFT: 3px; PADDING-RIGHT: 3px; FONT: 10px Tahoma; PADDING-TOP: 3px">Weather by Freemeteo.com

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Θα πρασινίσει η Ελλάδα!....από τη "φούντα" ~ eglimatikotita.gr

Θα πρασινίσει η Ελλάδα!....από τη "φούντα" ~ eglimatikotita.gr: "απαγορευμένο για πολλά χρόνια έλεγε: 'Όταν καπνίζει ο λουλάς εσύ δεν θέλω να μιλάς'... κλπ. Επιτέλους το νεανικό όνειρο του κ. Γ. Παπανδρέου γίνεται πραγματικότητα. Θα πρασινίσει η Ελλάδα. Κάθε παράθυρο και δενδρύλλιο κάθε στρέμμα και φυτεία. Φυσικά και μιλάμε για την Ινδική κάνναβη με την οποία ο κ. Παπανδρέου ήθελε ...
στο παρελθόν να πρασινίσει η Ελλάδα. Ίσως πολλοί μπορεί να έχουν ξεχάσει ή να μην γνωρίζουν τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου. Σας τις υπενθυμίζουμε. Ήταν το έτος 1997 και ο Γ. Παπανδρέου αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών. Είχε δηλώσει μεταξύ άλλων σε σχετική συνέντευξη που είχε δώσει στον Ντίνο Γιώτη στο περιοδικό ΚΛΙΚ (τεύχος 122, Ιούνιος 1997).

Ερώτηση: Ακόμα και αν επιτραπεί η χρήση του χασίς, ο χρήστης από κάπου δεν πρέπει να το προμηθεύεται; Αν δεν υπάρχει κάποιος τρόπος ελέγχου, ο χρήστης δεν θα οδηγηθεί και πάλι στον έμπορο; Απάντησς: Δεν μιλάω για μια τέτοιου είδους νομιμοποίηση. Σαφώς, υπάρχει ανάγκη ελέγχου της παραγωγής και της εμπορίας. Σε μια πρόταση που είχαμε συνυπογράψει παλιότερα με μερικούς βουλευτές υποστηρίζαμε τη δυνατότητα του χρήστη κάνναβης να καλλιεργεί στο σπίτι του μια μικρή ποσότητα για δική του μόνο χρήση. Θα ήταν παράνομο να διακινεί την οποιαδήποτε ποσότητα ή να την πουλάει, οπότε πια δεν θα είχαμε να κάνουμε με εμπόριο.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι Νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή. Τη μη δίωξη του χρήστη δηλαδή, ανεξάρτητα από το αν βρεθούν στην κατοχή του σκληρές ναρκωτικές ουσίες εισηγήθηκε η νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Στην αποποινικοποίηση της κατοχής μικροποσοτήτων ναρκωτικών, αρκεί να αποδεικνύεται ότι ο κάτοχος είναι χρήστης, προχωρά η κυβέρνηση με σχέδιο νόμου, το οποίο αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα 'Πρώτο Θέμα', το νομοσχέδιο, που έχει επεξεργαστεί η συσταθείσα από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, νομοπαρασκευαστική επιτροπή, προβλέπει τη μη δίωξη του χρήστη. Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μ. Μαλιώρη, μιλώντας στην εφημερίδα, σημειώνει ότι με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, αποποινικοποιείται ο χρήστης και η μικροπαραβατικότητα που τον συνοδεύει. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο χρήστης δεν θα διώκεται ανεξαρτήτως αν έχει στην κατοχή του σκληρά ναρκωτικά, καθώς αυτό που θα μετράει θα είναι η ποσότητα και το αν ο ίδιος θα αποδεικνύει ότι τα έχει προς ιδία χρήση.
Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από την επιτροπή, βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος εντός των επομένων ημερών θα κάνει ανακοινώσεις και θα το φέρει προς ψήφιση στη Βουλή. Τέλος, η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ ανακοίνωσε τη λειτουργία 17 νέων μονάδων μέσα στα νοσοκομεία για τη χορήγηση υποκατάστατων ουσιών, με στόχο να πάψουν να δημιουργούνται πιάτσες τοξικομανών έξω από τα κέντρα απεξάρτησης.

Εκείνο που θα πρέπει να ξέρει ο κ. Παπανδρέου και ο περίεργος από τότε που έγινε υπουργός κ. Καστανίδης, (ο οποίος το μόνο που κάνει επί υπουργίας του, είναι να νομοθετεί υπέρ των κακοποιών για αποσυμφόρηση των φυλακών), είναι ότι τα μαλακά λεγόμενα ναρκωτικά είναι η είσοδος για τα σκληρά και σε καμία περίπτωση δεν πατάσσετε με αυτόν τον τρόπο (η προσωπική καλλιέργεια κάνναβης δηλαδή) το εμπόριο ναρκωτικών. Οι μεγαλέμποροι των ναρκωτικών και τα λεγόμενα βαποράκια τους θα ζουν και θα βασιλεύουν.

Το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ελληνικής κοινωνίας. Και είναι σοβαρό πρόβλημα διότι κατά το πλείστον παρασύρονται στην χρήση ναρκωτικών ουσιών νεαρά σε ηλικία άτομα. Το μέλλον δηλαδή της πατρίδας μας και της φυλής μας. Ιδιαίτερα οξυμένο παρουσιάζεται το πρόβλημα των ναρκωτικών τα τελευταία χρόνια με την εισροή χιλιάδων ανεξέλεγκτων λαθρομεταναστών πολλοί από τους οποίους λειτουργούν καθημερινά ως βαποράκια των εμπόρων ναρκωτικών, ουσιαστικά ανεξέλεγκτοι. Ιδιαίτερα οι προερχόμενοι από χώρες τη Βορείου αλλά και Νοτίου Αφρικής. Τα ναρκωτικά στον χώρο την Ομονοίας κυκλοφορούν ευκολότερα και από τα λαθραία τσιγάρα.
Μια βόλτα στην πλατεία Ομονοίας και στους πέριξ αυτής δρόμους θα σας πείσει. Θα δείτε συγχρόνως δεκάδες εξαθλιωμένων νεαρών, Ελληνόπουλα τα περισσότερα, να έχουν πάρει την δόση τους και μετά βίας να στέκονται όρθια. Άλλα να εκλιπαρούν τους διερχομένους για μια μικρή βοήθεια, ώστε να συμπληρώσουν τα χρήματα για να αγοράσουν την δόση τους από τον αλλοδαπό που περιμένει στην γωνία. Οι ενέσεις δε μέρα μεσημέρι πάνε σύννεφο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας προκύπτει ότι οι πλειοψηφία των νέων, δηλαδή το 52% έχει δεχτεί πρόταση από φίλο ή γνωστό τους για να δοκιμάσουν χασίς, ενώ το ποσοστό που έκανε χρήση τους τελευταίους 12 μήνες φτάνει το 12,3%. Επομένως οι νέοι παίρνουν ναρκωτικά διότι επηρεάζονται από κακές παρέες. Φοβούνται ή ντρέπονται να πούνε όχι και από εκεί και μετά αρχίζει η εξάρτηση. Θέλουν να μοιάσουν στους αγαπημένους τους σταρ και πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να αναδειχθούν. Θέλουν να είναι cool και νομίζουν ότι υπερέχουν στις παρέες τους. Οι νέοι παίρνουν επίσης ναρκωτικά διότι πιστεύουν ότι, με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τους( οικογενειακά προβλήματα, ερωτική απογοήτευση, αποτυχία στις εξετάσεις τους κλπ.). Ακόμη μπορούν να επηρεαστούν από ταινίες και από τον τρόπο ζωής νέων άλλων χωρών.

Για το θέμα των ναρκωτικών έχουν ειπωθεί πάρα πολλά και έχουν γραφεί τόμοι ολόκληροι όμως λύση στο πρόβλημα δεν μπορεί να δοθεί. Στις κοινωνίες που λειτουργούν δημοκρατικά και πιστεύουν ότι οι δολοφόνοι των νέων ανθρώπων, οι έμποροι ναρκωτικών μπορούν έχουν δικαιώματα, τότε το πρόβλημα θα διαιωνίζεται και οι θάνατοι από τα ναρκωτικά θα αυξάνονται συνεχώς.

Το πρόβλημα των ναρκωτικών λύνεται άμεσα. Επανέρχεται η θανατική καταδίκη για τους εμπόρους ναρκωτικών και για όσους διακινούν ναρκωτικά. Οι αποδεδειγμένα χρήστες θεωρούνται ασθενείς και η πολιτεία αναλαμβάνει την ίαση τους( απεξάρτηση). Το υψηλό κόστος νοσηλείας τους σε ειδικά κέντρα απεξάρτησης, θα προέλθει από την δήμευση των περιουσιών των εμπόρων ναρκωτικών που θα συλλαμβάνονται, καθώς επίσης και από την δήμευση της περιουσίας των συγγενών τους. Με αυτόν τον τρόπο το θέμα των ναρκωτικών λύνεται άμεσα και τα Ελληνόπουλα σώζονται από τον βέβαιο θάνατο. Θα το τολμήσει η πολιτεία; Εάν όχι την λύση μπορεί να δώσει άμεσα ένα εθνικό καθεστώς. Θέλουν οι Έλληνες να σώσουν τα παιδιά τους ας το τολμήσουν.
Νίκος Παπαγεωργίου.
www.elkosmos.gr



– Απεστάλη με Google Toolbar"