Ο ΚΑΙΡΟΣ

div style="PADDING-BOTTOM: 3px; PADDING-LEFT: 3px; PADDING-RIGHT: 3px; FONT: 10px Tahoma; PADDING-TOP: 3px">Weather by Freemeteo.com

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ για την αυτοκτονία στο Σύνταγμα

Τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα οδηγούν σε αυτοκτονίες γράφουν τα περισσότερα ξένα μέσα ενημέρωσης μετά την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου στο Σύνταγμα.

Η αμερικανική Wall Street Journal αναφέρει ότι ένας 77χρονος Έλληνας ....
αφαίρεσε τη ζωή του, διαμαρτυρόμενος για την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, η οποία οδηγεί όλο και περισσότερους Έλληνες στην αυτοκτονία.
Η βρετανική εφημερίδα Telegraph με τίτλο «Τα μέτρα λιτότητας σε Ελλάδα και Ιταλία οδηγούν σε αυτοκτονίες», τονίζει ότι η αυτοκτονία ενός Έλληνα «στην κεντρική πλατεία της Αθήνας» είναι η τελευταία μιας σειράς από αυτοκτονίες ή απόπειρες, οι αιτίες των οποίων βρίσκονται «προφανώς» στα σκληρά μέτρα λιτότητας.Η γερμανική εφημερίδα Bild γράφει ότι αυτοκτόνησε συνταξιούχος λόγω χρεών στην κεντρική πλατεία του Συντάγματος, μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο.


Το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today μετέδωσε ότι «συνταξιούχος Έλληνας αυτοκτόνησε, αρνούμενος να ψάξει για φαγητό στα σκουπίδια».

Το αραβικό δίκτυο Al Arabiya σχολιάζει ότι η κατάθλιψη και οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί στην Ελλάδα, λόγω οικονομικής κρίσης, η οποία εκτόξευσε την ανεργία.