Ο ΚΑΙΡΟΣ

div style="PADDING-BOTTOM: 3px; PADDING-LEFT: 3px; PADDING-RIGHT: 3px; FONT: 10px Tahoma; PADDING-TOP: 3px">Weather by Freemeteo.com

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Οι 90 σύμβουλοι του Λ. Παπαδήμου!

Ούτε δέκα ούτε είκοσι αλλά 90 θέσεις συμβούλων, συνεργατών και μετακλητών υπαλλήλων αποφάσισε να θεσμοθετήσει για το Πολιτικό Γραφείο του ως πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος!

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη πρόκληση που χρεώνεται προσωπικά ο κ. Παπαδήμος μετά τον....
σχηματισμό της κυβέρνησης-μαμούθ, όταν αποχώρησε ο Γ. Παπανδρέου. Κι αν για τα 50 μέλη του υπουργικού συμβουλίου (την ώρα που στην Ιταλία υπό λιγότερο δυσμενείς συνθήκες ο κ. Μόντι σχημάτισε ένα πολύ πιο ολιγομελές σχήμα) προβλήθηκε η δικαιολογία των «έκτακτων συνθηκών» και των ισορροπιών με τα κόμματα της «συγκυβέρνησης» και πιο συγκεκριμένα με το ΠΑΣΟΚ, για τη νέα αυτή απόφαση δεν υπάρχουν ελαφρυντικά.

Ετσι την ώρα που οι πολίτες στενάζουν καθημερινά όλο και περισσότερο από τα συνεχή οικονομικά μέτρα, την ανεργία και την εξαθλίωση, το κυβερνητικό σύστημα παραμένει πολυπρόσωπο, πολυδάπανο και ως εκ τούτου προκλητικό. Αντί μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου και οι μηχανισμοί εξουσίας να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα της μείωσης των δαπανών και των αιματηρών οικονομιών, πράττουν προκλητικά και ξεδιάντροπα το εντελώς αντίθετο αυξάνοντας την κοινωνική οργή.

Ο κ. Παπαδήμος είναι έκθετος για έναν ακόμη λόγο. Η κυβέρνησή του είναι μεταβατική και, όπως τουλάχιστον συμφωνήθηκε, έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, δοθέντος ότι οι εκλογές προβλέπεται ότι θα γίνουν ως τον Απρίλιο. Επομένως δεν είχε κανέναν ιδιαίτερο λόγο να «φορτώσει» με δεκάδες πρόσωπα και στελέχη τις υπηρεσίες του Μεγάρου Μαξίμου, εξαιρώντας εαυτόν και «ημετέρους» από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Η εξασέλιδη απόφαση-πρόκληση για τις 90 θέσεις φέρει την υπογραφή του ίδιου του κ. Παπαδήμου και το ενδιαφέρον είναι ότι αναρτήθηκε (τυχαία άραγε;) στη Διαύγεια την Κυριακή, που ήταν κατ' ουσίαν (λόγω του τριημέρου των Θεοφανίων) μια «νεκρή» ημέρα. Ο τίτλος της επιγράφεται «αναδιάρθρωση και σύνθεση σε προσωπικό» της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, όπως έχει μετονομαστεί το Πολιτικό Γραφείο που πλαισιώνει τον εκάστοτε πρόεδρο της κυβέρνησης, και έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.

Τεράστια κομπίνα για την επιστροφή 30 εκατομμυρίων ευρώ από ΦΠΑ

Ερευνα-μαμούθ σε ολόκληρη την Κρήτη διεξάγει το ΣΔΟΕ για το σκάνδαλο της παράνομης επιστροφής ΦΠΑ μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Εφετών Κρήτης που έκρινε επιβεβλημένο το «άνοιγμα» της μετά τα πρώτα συγκλονιστικά στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα στο Ηράκλειο.
Τεράστια κομπίνα για την επιστροφή 30 εκατομμυρίων από ΦΠΑΣτο στόχαστρο των στελεχών της υπηρεσίας βρίσκονται, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Πατρίς» περίπου 8 χιλιάδες ελεγχόμενοι αγρότες, κτηνοτρόφοι αλλά και επιχειρηματίες.
Μέχρι στιγμής το ύψος του ποσού από την επιστροφή ΦΠΑ υπολογίζεται σε 90 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 30 εκατομμύρια εκτιμάται ότι αφορούν εικονικά παραστατικά.