Ο ΚΑΙΡΟΣ

div style="PADDING-BOTTOM: 3px; PADDING-LEFT: 3px; PADDING-RIGHT: 3px; FONT: 10px Tahoma; PADDING-TOP: 3px">Weather by Freemeteo.com

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ελλάδα - Ειδήσεις Google

Στα 5 δισ. ευρώ η "τρύπα" στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού

Εκτύπωση σελίδας
Αποθήκευση σελίδας
Αποστολή με e-mail
Προσθήκη στο αρχείο
Μέγεθος κειμένου
Παραμένει στα 5 δισ. ευρώ η «τρύπα» στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία εκτέλεσής του που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 43,83 δισ. ευρώ (έναντι 43,86 δισ. ευρώ αρχικής εκτίμησης προ μιας εβδομάδας) και αποκλίνουν 5 δισ. ευρώ από τον αρχικό στόχο που είχε τεθεί στις αρχές του 2011.

Ακόμη και από τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε προ ημερών υπάρχει τρύπα περίπου 300 εκατ. ευρώ.

Για να ικανοποιηθεί ο στόχος του 2011 πρέπει μέσα στο Δεκέμβριο το κράτος να εισπράξει 7,5 δισ. ευρώ.

Στο πεδίο των δαπανών τα στοιχεία παραμένουν όπως είχαν ανακοινωθεί προ ημερών με τις πρωτογενείς δαπάνες αυξημένες κατά 3% στο 11μηνο στα 46,4 δισ. ευρώ, πιο κάτω και από το στόχο που είχε τεθεί καθώς το κράτος συνεχίζει τη γνωστή πλέον τακτική της αναβολής των πληρωμών προς ιδιότητες (οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν ξεπεράσει τα 6,7 δισ. ευρώ (σανίδα σωτηρίας για το έλλειμμα συνεχίζει να παρέχει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων το οποίο υποχρηματοδοτείται. Ενώ ο στόχος του 2011 είναι να γίνουν δαπάνες 6,89 δισ. ευρώ για επενδύσεις σε έργα του ΕΣΠΑ αλλά και σε αμιγώς εθνικά έργα, μέσα στου 11 πρώτους μήνες δαπανήθηκαν μόνο 4,28 δισ. ευρώ, ποσό κατά 40% χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι. Και τούτο όταν τα έσοδα του προγράμματος (από τα κοινοτικά ταμεία) είναι εντός του στόχου, δηλαδή 2,6 δισ. ευρώ.