Ο ΚΑΙΡΟΣ

div style="PADDING-BOTTOM: 3px; PADDING-LEFT: 3px; PADDING-RIGHT: 3px; FONT: 10px Tahoma; PADDING-TOP: 3px">Weather by Freemeteo.com

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

"Η κυβέρνηση υπονομεύει την πολιτική για τα ναρκωτικά" - Η Αυγή online

"Η κυβέρνηση υπονομεύει την πολιτική για τα ναρκωτικά" - Η Αυγή online: "Aρχική
ΕΛΛΑΔΑ
ΥΓΕΙΑ
'Η κυβέρνηση υπονομεύει την πολιτική για τα ναρκωτικά'

'Η κυβέρνηση υπονομεύει την πολιτική για τα ναρκωτικά'
Βενιζέλος Β.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/06/2011

Για 'συνειδητή και διαχρονική υπονόμευση' του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) από όλες τις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Υγείας έκαναν για άλλη μία φορά χθες λόγο σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη του προεδρείου του συλλόγου των εργαζομένων στον Οργανισμό και κατήγγειλαν την απόφαση της κυβέρνησης, αλλά και προσωπικά τον υπουργό Υγείας Αν. Λοβέρδο, τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη και τον δημοτικό σύμβουλο Αθηναίων Νικ. Κακλαμάνη για την απομάκρυνση των θεραπευτικών μονάδων του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας και τον οικιστικό ιστό του Πειραιά.

Οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ πραγματοποίησαν χθες πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ., ενώ εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με όσα σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ Γ. Κακλαμάνης, η λειτουργία του Οργανισμού έχει αρνητικό πρόσημο, καθώς, όπως υποστήριξε ο ίδιος, κάνει διαρκώς βήματα προς τα πίσω. Ο Γ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε επίσης ως 'σοβαρή υποχώρηση' την έλλειψη εθνικού σχεδίου δράσης για τα ναρκωτικά και τόνισε ότι 'οι πολιτικές για τα ναρκωτικά πρέπει να έχουν ενότητα και συνοχή σε όλα τα επίπεδα'.

Αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης για μετακίνηση των θεραπευτικών μονάδων του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας και τον οικιστικό ιστό του Πειραιά, ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων στον Οργανισμό επεσήμανε με νόημα ότι 'κανείς δεν μας έχει πει ποια ήταν τα αποτελέσματα από τη μεταφορά της μονάδας της οδού Σοφοκλέους στο νοσοκομείο 'Σωτηρία'' και συμπλήρωσε: 'Το πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας υπάρχει γιατί λείπουν οι αναγκαίες μονάδες για την εξυπηρέτηση των αιτούντων θεραπείας'.

Ο Γ. Κακλαμάνης κατήγγειλε, τέλος, την πρόεδρο του Οργανισμού Μ. Μαλλιώρη για την 'άρνησή της να συναντηθεί και να συζητήσει με το σωματείο τα προβλήματα του ΟΚΑΝΑ και των εργαζομένων'.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης Παν. Τριανταφύλλου επανέλαβε ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει καταβάλλει ακόμη στα Κέντρα τα 8,5 εκατ. ευρώ για το 2010, ενώ ο ΟΚΑΝΑ υπολείπεται των αντιστοίχων υποχρεώσεών του κατά 2 εκατ. ευρώ.

Ο Παν. Τριανταφύλλου άσκησε επίσης κριτική στο θεσμικό πλαίσιο για τα Κέντρα Πρόληψης, το οποίο επανεβεβαιώθηκε πρόσφατα και, σύμφωνα με τον ίδιο, καθηλώνει τον θεσμό και κρατάει τους εργαζόμενους στην αβεβαιότητα.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης Αλ. Σταθακιός χαρακτήρισε μεταξύ άλλων ως εμπαιγμό εις βάρος των εργαζομένων τον θεσμικό διάλογο για τα Κέντρα.

Σε ανακοίνωσή της, η επιτροπή του ΣΥΝ για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών τονίζει μεταξύ άλλων: 'Οι υπάρχουσες δομές, όπως και συνολικά το κοινωνικό κράτος, υφίστανται τις συνέπειες της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής κυβέρνησης - Ε.Ε. - ΔΝΤ, με δραστικές μειώσεις στη χρηματοδότηση, τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και με εγκατάλειψη του θεραπευτικού σκέλους των προγραμμάτων υποκατάστασης'.

Αποστολή με mail
Εκτύπωση
Διαδώστε το άρθρο
Google
Facebook
Delicious
Twitter
Stumble
Buzz

Ετικέτες άρθρου
Ναρκωτικά
Οργανισμοί Υγείας
Πολιτική Υγείας
Υγεία



ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Εκλογές στα όργανα της αυτοδιοίκησης: Προς μία αυταρχική δημοκρατία
Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Το ένα από τα τρία βάθρα της δημοκρατίας, μαζί με τον συνδικαλισμό και το κοινοβούλιο (η ιστορική ρήση του Α. Παπανδρέου) περιορίζεται σε ένα μηχανισμό του κεντρικού κράτους οικονομικά και πολιτικά ελεγχόμενο.
ΕΛΛΑΔΑ
Απεξάρτηση: Δεύτερη ευκαιρία στη ζωή - Πολυτέλεια ή δικαίωμα στην εποχή της κρίσης;
Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Η κρίση μαζί με τη ραγδαία αυξανόμενη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό προκαλεί και την εξάπλωση των ναρκωτικών. Στις μέρες μας περιττεύουν οι κοινωνιολογικές αναλύσεις για τη σχέση οικονομικής κρίσης και έξαρσης των φαινομένων κοινωνικής παθογένειας.
ΕΛΛΑΔΑ
Μπάμπης Πρωτοπαπάς: Έμεινε όρθιος και χαμογελαστός
Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Τον αγαπούσαν όλοι, όπου κι αν βρέθηκε, από όπου κι αν πέρασε. Ήταν ο αγνός και σεμνός αγωνιστής, τίμιος και ανιδιοτελής, σταθερός στις απόψεις του.

ΕΛΛΑΔΑ
Όλα
Επικαιρότητα
Απόψεις

25/06/2011
Προσήχθη 68χρονος συνταξιούχος για την επίθεση εις βάρος του Κ. Χατζηδάκη
26/06/2011
Γιάννης Μυλόπουλος: Η χρηματοδότηση του Πανεπιστημίου είναι επένδυση για το μέλλον
26/06/2011
Το δίλημμα του Αν. Λοβέρδου για το 'Ιπποκράτειο' της Αθήνας
26/06/2011
Θύματα της βίας του Μνημονίου υποψήφιοι και πανεπιστήμια
26/06/2011
Το 'νέο Ισλάμ', η σαρία και ο νέος πόλος εξουσίας
24/06/2011
Τάξη και υπακοή τα SOS για τον καλό διευθυντή

Αριθμός φύλλου:
11142
Ημερομηνία:
26/06/2011

Κατεβάστε το σημερινό φύλλο σε μορφή PDF (53Mb)
Αρχείο Αυγής online
Αρχείο Παλαιών Φύλλων



– Απεστάλη με Google Toolbar"