Ο ΚΑΙΡΟΣ

div style="PADDING-BOTTOM: 3px; PADDING-LEFT: 3px; PADDING-RIGHT: 3px; FONT: 10px Tahoma; PADDING-TOP: 3px">Weather by Freemeteo.com

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Το ΚΕΠΑ της ταλαιπωρίας των ΑμεΑ | Άρθρα | Ελευθεροτυπία

Το ΚΕΠΑ τη

Το κωμικοτραγικό της όλης υπόθεσης έγκειται στο ότι το ΚΕΠΑ του πολλαπλασιασμού της ταλαιπωρίας των ΑΜΕΑ δημιουργήθηκε ώστε να λήξει η χρόνια ταλαιπωρία των Ελλήνων αναπήρων από τις ατέρμονες διαδικασίες πιστοποίησης της αναπηρίας τους.

Τα κύρια προβλήματα εν περιλήψει – τα επισημαίνει η ΕΣΑμεΑ σε επιστολή της προς τον υπουργό εργασίας Γ. Κουτρουμάνη – είναι τα εξής: Ελλειψη Διευθύνσεων ΚΕΠΑ σε μεγάλες Περιφέρειες της χώρας καθώς και σε όλα τα νησιά. Ασάφεια και κακή πληροφόρηση που έχουν οδηγήσει σε υπερφόρτωση του συστήματος πιστοποίησης της αναπηρίας. Δεν έχει καν εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος να αποσαφηνίζει τα αυτονόητα. Οτι, δηλαδή, έχουν ισχύ οι γνωματεύσεις που έχουν ήδη εκδοθεί από τις Υγειονομικές Επιτροπές του προηγούμενου συστήματος και φέρουν έχουν την ένδειξη επ’ αόριστον ή χρονικά δεν έχουν λήξει ακόμη. Τέλος, κρίνεται ως απαράδεκτο το γεγονός ότι οι αιτούντες την πιστοποίηση της αναπηρίας τους και αξιολόγηση του ποσοστού αναπηρίας τους - δηλαδή άτομα που ζουν με πενιχρά έως και μηδαμινά εισοδήματα – καλούνται . να κατ

αβάλλουν το εξωφρενικό για την παρούσα οικονομική περίοδο ποσό των 46,16 ευρώ. Ενα μικρό χαράτσι για μιά υποχρεωτική “υπηρεσία”

Επιστήμη και τεχνολογία - Ειδήσεις Google


Σοκ: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό - φορέας του AIDS στην Ελλάδα

Ημερησία -
Μεγάλο σοκ έχει προκαλέσει η είδηση για τη γέννηση του πρώτου μωρού – φορέα του AIDS στην χώρα μας από Ελληνίδα μάνα. Η απόφαση της να φέρει στην ζωή το μωρό, που έχει προσβληθεί από τον ιό, προκαλεί έντονες αντιδράσεις. ...
Google

Λοβέρδος για AIDS: Κύριοι μην προτιμάτε τις παράνομες πόρνες | ειδησεις , ελλαδα | v2.imerisia.gr

Λοβέρδος για AIDS: Κύριοι μη

Άνδρες που πληρώνουν παράνομες εκδιδόμενες πόρνες προκειμένου να κάνουν σεξ μαζί τους χωρίς προφυλακτικό, φαίνεται ότι είναι η νέα τάση ακόμη και σε άνδρες υψηλού επιπέδου, με αποτέλεσμα να μεταδίδεται με ταχύτατους ρυθμούς ο ιός του AIDS, αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος έκανε έκκληση στους… κυρίους, όπως είπε, που προτιμούν την αδήλωτη πορνεία να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, να μην προτιμούν τις παράνομες πόρνες ώστε να μη μεταφέρ

Ο κ. Λοβέρδος έκανε έκκληση στους… κυρίους, όπως είπε, που προτιμούν την αδήλωτη πορνεία να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, να μην προτιμούν τις παράνομες πόρνες ώστε να μη μεταφέρουν το AIDS στο σπίτι και στην οικογένειά τους.

Οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) διαπίστωσαν ότι η αύξηση της νόσου το 2011 έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αφού άγγιξε το 50% τους πρώτους μήνες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το 63% της αύξησης αποδίδεται στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών. Άλλωστε η αύξηση του AIDS στους χρήστες ναρκωτικών έφθασε το 2011 το 1.200%.

Βασικοί πόλοι μετάδοσης του ιού του AIDS σύμφωνα και με τα όσα είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, οι τοξικομανείς αλλά και η παράνομη πορνεία. Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, το AIDS θερίζει στις παράνομα εκδιδόμενες πόρνες, ενώ σήμερα μόνο στην Αττική υπάρχουν 600 παράνομοι οίκοι ανοχής.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα μοιραστούν 100.000 σύριγγες, αλλά και προφυλακτικά ώστε να περιοριστεί η μετάδοση της νόσου.

Σοκ προκάλεσε όμως και η δήλωση του λοιμωξιολόγου Μαρ. Λαζανά ότι υπάρχουν χρήστες ναρκωτικών που επιδιώκουν να κολλήσουν τον ιό του AIDS προκειμένου να εισπράττουν μηνιαίως το επίδομα των 700 ευρώ που δίδεται στους οροθετικούς.


Να σημειωθεί ότι η συνέντευξη του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου δόθηκε με αφορμή το 23ο πανελλήνιο συνέδριο για το AIDS που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Λοβέρδος για AIDS: Κύριοι μην προτιμάτε τις παράνομες πόρνες