Ο ΚΑΙΡΟΣ

div style="PADDING-BOTTOM: 3px; PADDING-LEFT: 3px; PADDING-RIGHT: 3px; FONT: 10px Tahoma; PADDING-TOP: 3px">Weather by Freemeteo.com

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Δημοσίευμα εμπλέκει την Μπρούνι σε οικονομικό σκάνδαλο

ethnos.grΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Δημοσίευμα εμπλέκει την Μπρούνι σε οικονομικό σκάνδαλο

Σε οικονομικό σκάνδαλο με το Παγκόσμιο Ταμείο κατά του AIDS στο οποίο είναι πρέσβειρα εμπλέκει την «πρώτη κυρία» της Γαλλίας, Κάρλα Μπρούνι - Σαρκοζί δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού «Marianne».

Δημοσίευμα εμπλέκει την Μπρούνι σε οικονομικό σκάνδαλοΩστόσο, την Παρασκευή το Ταμείο διέψευσε τις φήμες ως ανυπόστατες.

Tο εβδομαδιαίο περιοδικό Marianne έγραψε ότι το Ταμείο, το οποίο εδρεύει στη Γενεύη κατέβαλε 3,5 εκατομμύρια δολάρια στο ίδρυμα της Μπρούνι «για τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί και για εταιρείες που ανήκουν σε στενό της φίλο».

Οπως εξήγησε, δαπάνησε 2,8 εκατομμύρια δολάρια σε μια εκστρατεία το 2010 κατά της μετάδοσης από την μητέρα στο παιδί του ιού HIV, την οποία υποστήριζε η Μπρούνι.

Μέρος του ποσού αυτού χρησιμοποιήθηκε για τα έξοδα μετακίνησής της για τις ανάγκες του Παγκόσμιου Ταμείου και για ένα αφιέρωμα στο έργο του Ταμείου που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του ιδρύματός της.
Η Κάρλα Μπρούνι η οποία είναι πρέσβειρα του Παγκόσμιου Ταμείου, διέψευσε τις κατηγορίες σε ανακοίνωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ιδρύματός της.

«Το ίδρυμά μου δεν έλαβε ποτέ δημόσιο χρήμα», έγραψε.

«Το περιοδικό επιρρίπτει κατηγορίες που είναι εντελώς αβάσιμες αναφορικά με μία εκστρατεία που ξεκίνησε το ίδρυμα το 2010 με την στήριξη της κυρίας Μπρούνι - Σαρκοζί», αναφέρει η ανακοίνωση του ιδρύματος.
Το γραφείο του Νικολά Σαρκοζί αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, τονίζοντας ότι δεν έχει να προσθέσει κάτι περισσότερο στην ανακοίνωση που ήδη εξέδωσε το Ταμείο.

Το Παγκόσμιο Ταμείο -ο μεγαλύτερος χρηματοδότης στον κόσμο προγραμμάτων για την καταπολέμηση του AIDS, που χρηματοδοτείται κυρίως από δυτικές κυβερνήσεις- δήλωσε ότι δεν έχει «δώσει ούτε ένα σεντ στο ίδρυμα της Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί».

Η Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί, τραγουδίστρια και πρώην μοντέλο, ίδρυσε την οργάνωσή της το 2009 έργο της οποίας είναι η καταπολέμηση του αναλφαβητισμού των ενηλίκων και η προώθηση της πρόσβασης στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Από το 2009, το ίδρυμα έχει συγκεντρώσει σχεδόν οκτώ εκατομμύρια ευρώ, αναφέρει η ανακοίνωσή της.

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα δεν θα βγεί απο το €


Η Ελλάδα δεν θα βγει από την Ευρωζώνη, δηλώνει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη εξέφρασε την Παρασκευή η Κριστίν Λαγκάρντ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το ευρώ θα επιβιώσει το 2012, παρά την κρίση χρέους στην Ευρώπη. Η ίδια δήλωσε, πάντως, ότι τα στοιχεία για την παγκόσμια ανάπτυξη θα «αναθεωρηθούν προς τα κάτω» για το 2012, σημειώνοντας ότι οι σχετικές εκτιμήσεις θα δημοσιοποιηθούν γύρω στις 25 Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ


Άστεγος ξεψύχησε σε παγκάκι της πλατείας στο κέντρο των Χανίων

Άστεγος ξεψύχησε σε παγκάκι της πλατείας στο κέντρο των Χανίων
Οι κακές συνθήκες διαβίωσης είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αιτία του θανάτου ενός 60χρονου άνδρα που βρέθηκε νεκρός χθες το βράδυ σε ένα παγκάκι στην πλατεία Δημοτικής αγοράς των Χανίων.
Το άψυχο κορμί του 60χρονου, εντόπισε ένας περαστικός που ειδοποίησε την αστυνομία ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο, παρέλαβε τον άντρα και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων, για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 60χρονος δεν έφερε κάποιο τραύμα και πιθανολογείται ότι ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια .
Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο αστέγου στα Χανιά που φέρνει ωστόσο στο προσκήνιο ένα πανελλαδικό πρόβλημα, όπως είναι οι συνθήκες εξαθλίωσης στις οποίες έχουν περιέλθει αρκετοί συμπολίτες μας. Παρά όμως την δραματική, λόγω της οικονομικής κρίσης, αύξησης των αστέγων σε όλη την Ελλάδα, οι αρχές δεν φαίνεται να έχουν αναπτύξει ακόμα τις απαραίτητες δομές για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο.