Ο ΚΑΙΡΟΣ

div style="PADDING-BOTTOM: 3px; PADDING-LEFT: 3px; PADDING-RIGHT: 3px; FONT: 10px Tahoma; PADDING-TOP: 3px">Weather by Freemeteo.com

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Πρώτη (παγκοσμίως) η Ελλάδα στην αγορά όπλων από τη Γερμανία

Πρώτη (παγκοσμίως) η Ελλάδα στην αγορά όπλων από τη Γερμανία

«Λιγότερη περίθαλψη, αλλά η Ελλάδα ακόμη αγοράζει όπλα», είναι ο τίτλος της αγγλικής Independent.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Έλληνες είναι ''έξαλλοι'' για τη σπατάλη σε ''άθικτα'' όπλα, όταν το ένα πακέτο λιτότητας διαδέχεται το άλλο και οι ξένοι μας ζητούν συνεχώς περικοπές. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται ''υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο: το μέγεθος της εξάρτησης των γερμανικών και γαλλικών οπλοβιομηχανιών από την Ελλάδα''.

''Η Ελλάδα αγοράζει από τους Γερμανούς περισσότερα όπλα από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Ορισμένοι Ελληνες θέλουν να μάθουν γιατί η Γαλλία και η Γερμανία απαιτούν περικοπές σε συντάξεις, μισθούς και δημόσιες υπηρεσίες, τη στιγμή που επιτρέπουν να συνεχιστεί απρόσκοπτα η αγορά όπλων''.

Αμείλικτοι είναι οι αριθμοί. Ο αμυντικός προϋπολογισμός της Ελλάδας είναι ο μεγαλύτερος, βάσει ΑΕΠ, σε όλη την Ευρωπαική Ένωση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Stockholm International Peace Research Institute, η χώρα μας ξόδεψε για αμυντικές δαπάνες 7,1 δις ευρώ το 2010, όταν το 2007 το ποσό ήταν 6,24 δις ευρώ.

Μάλιστα από το σύνολο της ''πίτας'' των ελληνικών εξοπλισμών για το 2010, το 58% πήγε στη Γερμανία. [_tsak-giorgis.blogspot.com ]

eglimatikotita.gr: Κιβώτιο με όπλα στο Ελ. Βενιζέλος

Κιβώτιο με όπλα στο Ελ. Βενιζέλος

Φορτίο με όπλα βρέθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σε εμπορική πτήση από τις ΗΠΑ.
Τα λαθραία όπλα προέρχονται από την περιοχή της Μασαχουσέτης ενώ ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για άκρως σοβαρή υπόθεση, η οποία μάλιστα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Να υπενθυμίσουμε πως τελωνειακοί και αστυνοµικοί, στις.......
16 Νοεμβρίου του 2011, είχαν ανακαλύψει σε πέντε χάρτινα κιβώτια διάφορα τµήµατα υποπολυβόλων Μ-16 και πιστολιών Glock 9mm, τα οποία θα έµπαιναν παράνοµα στη χώρα µας µε εμπορική πτήση.
Συνολικά έχουν βρεθεί 16 χαρτοκιβώτια με όπλα κι εξαρτήματα τους.