Ο ΚΑΙΡΟΣ

div style="PADDING-BOTTOM: 3px; PADDING-LEFT: 3px; PADDING-RIGHT: 3px; FONT: 10px Tahoma; PADDING-TOP: 3px">Weather by Freemeteo.com

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Δουλειές με "φούντες" σε όλη την Ελλάδα | Madata.GR

Δουλειές με "φούντες" σε όλη την Ελλάδα | Madata.GR: "Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Δουλειές με 'φούντες' σε όλη την Ελλάδα

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού τους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών αλλά και τους συναδέλφους τους στις διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. που χτενίζουν όλη τη χώρα για να βρουν τα δάση του χασίς.

Κι αν οι μεγαλοκαλλιεργητές φυλάνε σαν κόρη οφθαλμού τα δενδρύλλιά τους, τοποθετώντας ακόμη και οπλισμένους σκοπούς, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι οι οποίοι ρισκάρουν με τη σύλληψή τους.

Σε αυτήν την κατηγορία βρίσκονται αυτοί που χρησιμοποιούν τους κήπους των σπιτιών τους ως εύφορα χωράφια. Υπάρχει όμως και η κατηγορία των καλλιεργητών της μιας χρονιάς. Πρόκειται για τους πιο επίδοξους καλλιεργητές, οι οποίοι αφού... τρυγήσουν, μαζεύουν την παραγωγή και εξαφανίζονται. Συχνά ανακαλύπτονται φυτείες εγκαταλειμμένες, που έχουν ήδη δώσει τον καρπό τους.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ

Στις 21 Ιουλίου εντοπίστηκε τεράστια φυτεία με τα 1.295 δενδρύλλια, που είχαν δημιουργήσει σε έκταση επτά στρεμμάτων (!) μέσα σε δύσβατη περιοχή στα Λουτρά Τρύφου στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας δύο Ελληνες 56 και 38 χρόνων από τη Γαστούνη και τα Λεχαινά και τρεις Αλβανοί, δύο από τους οποίους αναζητούνται ακόμη. Οι χασισοκαλλιεργητές ήταν σίγουροι ότι δεν θα εντοπίζονταν, αφού τα χασισόδεντρα είχαν φυτευτεί ανάμεσα σε δέντρα ώστε να μη διακρίνονται ούτε από ελικόπτερο!

Μάλιστα, είχαν στήσει ολόκληρη κατασκήνωση για τη μόνιμη διαμονή τους στον χώρο, με καλύβες όπου κοιμόντουσαν και σκηνές με αποθηκευμένα τρόφιμα, ψυγείο, κουζίνα και μαγειρικά σκεύη, κονσέρβες, καθώς και γεννήτριες και φιάλες γκαζιού. Οι δράστες καλλιεργούσαν ακόμη και οπωροκηπευτικά για να τρώνε! Οσο για το πότισμα των δενδρυλλίων, γινόταν αυτόματα με ένα δαιδαλώδες σύστημα σωλήνων που είχαν εγκαταστήσει. Στους χώρους της φυτείαςς βρέθηκαν σαράντα κιλά χασίς και ένα Καλάσνικοφ με το οποίο θα αντιμετώπιζαν τους… ανεπιθύμητους!

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ

Αυτή δεν ήταν η μοναδική τεραστίων διαστάσεων χασισοφυτεία. Πολλές ακόμη εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού:

- 28 ΙΟΥΛΙΟΥ: Χασισοφυτεία με 490 δενδρύλλια κάνναβης και άλλα 130 ημιαποξηραμένα εντοπίζεται στην αγροτική περιοχή Αγιος Γεώργιος στο Βραχάσι Λασιθίου. Ομως, οι δράστες δεν εντοπίστηκαν.

- 18 ΙΟΥΛΙΟΥ: Στη Μεσσήνη, συλλαμβάνεται ένας 52χρονος που είχε εκχερσώσει έναν χώρο δίπλα στο σπίτι του και τον είχε διαμορφώσει έτσι ώστε να καλλιεργεί 165 δενδρύλλια.

- 17 ΙΟΥΛΙΟΥ: Μία ολόκληρη φυτεία με 131 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, από τα οποία τα έξι προέρχονταν από υδροπονική καλλιέργεια, εντοπίζεται στο σπίτι δύο κατοίκων της περιοχής Αγιος Μάμας στη Χαλκιδική.

- 5 ΙΟΥΛΙΟΥ: Σε δύσβατη περιοχή στη θέση Πρινάκι, κοντά στην περιοχή του Αγίου Μάμα στους νότιους πρόποδες του Ψηλορείτη, οι αστυνομικοί εντοπίζουν σε εξαιρετικά δύσβατη τοποθεσία μια φυτεία με 1.048 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, ύψους ενός μέτρου. Ομως, οι καλλιεργητές δεν εμφανίστηκαν.

- 9 ΙΟΥΝΙΟΥ: Μια τεράστια φυτεία εντοπίζεται σε δυσπρόσιτη και εκχερσωμένη αγροτική τοποθεσία στην Ανδρούσα Μεσσηνίας. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο υπήρχαν 1.765 χασισόδεντρα με ύψος από 20 εκατοστά ώς δυο μέτρα! Η χασισοφυτεία παρουσίαζε σημεία εγκατάλειψης και τα φυτά είχαν περιέλθει σε κατάσταση μάρανσης.

- 8 ΙΟΥΝΙΟΥ: Εντοπίζονται δύο φυτείες, η μία με 750 δενδρύλλια στον Πύργο και η άλλη στο δημοτικό διαμέρισμα Καμινίων Πάτρας με 365 δενδρύλλια. Στη δεύτερη, οι αστυνομικοί έπιασαν στα πράσα τους χασισοκαλλιεργητές, έναν 43χρονο Ελληνα και έναν 31χρονο Αλβανό.

- 7 ΙΟΥΝΙΟΥ: Στο δημοτικό διαμέρισμα Αλώνων του δήμου Ρεθύμνου, το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. ανακαλύπτει χασισοφυτεία με 237 δενδρύλλια, αλλά οι καλλιεργητές είχαν εξαφανιστεί αφήνοντας πίσω τους δύο αυτοσχέδιες δεξαμενές για την αποθήκευση νερού, καθώς και προσωπικά τους αντικείμενα.

ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ: Δενδρύλλια και στην κρεβατοκάμαρα

Δεν είναι λίγοι αυτοί που καλλιεργούν χασισόδεντρα κυρίως για δική τους χρήση, αλλά για να μην πάει… χαμένη η παραγωγή, πουλάνε κιόλας! Χαρακτηριστικό παράδειγμα παθιασμένου χρήστη ήταν ο 56χρονος από τη Μεσσηνία. Εξέτιε ποινή φυλάκισης για χασισοκαλλιέργεια στις φυλακές Νέας Κυδωνίας και φύτεψε τέσσερα… χασισόδεντρα κάτω από τη μύτη των σωφρονιστικών υπαλλήλων! Αλλα παραδείγματα:

- ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Στις 9 Ιουλίου συνελήφθη ένας 53χρονος που… μαστούρωνε ακόμη και στον ύπνο του, αφού καλλιεργούσε δεκαπέντε χασισόδεντρα, μέχρι και μέσα στο… υπνοδωμάτιό του!

- ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Ανάμεσα σε… βάτα στην περιοχή Σπερχογεία καλλιεργούσε τέσσερα χασισόδεντρα ένας 45χρονος που συνελήφθη στις 10 Ιουνίου.

- ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Ενα δενδρύλλιο είχε στον κήπο του σπιτιού του στη Γιαννιτσού ένας 36χρονος που συνελήφθη στις 10 Ιουλίου, για να διώχνει τα… κουνούπια! Ολόγυρα, όμως καλλιεργούσε μια ολόκληρη φυτεία από… 42 χασισόδεντρα!

- ΓΡΕΒΕΝΑ: Τρεις ανήλικοι Ελληνες, δύο 17χρονοι και ένας οριακά 18χρονος, περιποιούνταν πέντε δενδρύλλια κάνναβης όταν συνελήφθησαν στις 18 Ιουλίου!

ΣΕΡΡΕΣ - ΣΤΡΥΜΟΝΑΣ: Φυτρώνουν και μόνα τους

Η φύση έχει τους δικούς της κανόνες και ρυθμούς. Ετσι, δεκάδες χιλιάδες χασισόδεντρα φυτρώνουν… μόνα τους στις κατάφυτες όχθες του ποταμού Στρυμόνα που διασχίζει την περιοχή κοντά στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. Αυτή ήταν η αιτία για την περιπέτεια που πέρασε στις 5 Ιουνίου ένας 34χρονος πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο κατηγορούμενος για την καλλιέργεια 235 χασισόδεντρων δίπλα στο κτήμα του στο Στρυμονοχώρι!

Μάταια προσπαθούσε να πείσει τους άνδρες της Δίωξης ότι δεν είχε καμία σχέση με τη χασισοφυτεία. Στο δικαστήριο όμως έλαμψε η αλήθεια, αφού ο δήμαρχος Σιντικής επιβεβαίωσε ότι ο χώρος γύρω από το χωριό είναι κατάφυτος από βάτα, βατομουριές και καλλιέργειες με τριφύλλι και ανάμεσα σε αυτά φυτρώνουν μόνα τους αυτοφυή δενδρύλλια ινδικής κάνναβης! Ετσι, ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος. Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκαν:

- 28 ΙΟΥΛΙΟΥ Μια χασισοφυτεία γιγαντιαίων διαστάσεων από 1.530 δενδρύλλια κάνναβης στην αγροτική περιοχή της Νέας Καρυάς, μέσα σε ένα χωράφι όπου καλλιεργούνταν καλαμπόκι και υπήρχε ένα αρδευτικό κανάλι!

- 18 ΙΟΥΛΙΟΥ: Αλλα 697 αυτοφυή φυτά κάνναβης στην αγροτική περιοχή Μοναστηράκι του Νέστου.

- 25 ΙΟΥΝΙΟΥ: Φυτεία… τερατωδών διαστάσεων με 1.865 αυτοφυή δενδρύλλια σε αγροτική περιοχή της Νέας Καρυάς.

- 20 ΙΟΥΝΙΟΥ: 830 αυτοφυή δενδρύλλια ινδικής κάνναβης στη δημοτική ενότητα Μοναστηρακίο
Espressonews.gr




Πρόσθεσέτο στο Facebook


– Απεστάλη με Google Toolbar"