Ο ΚΑΙΡΟΣ

div style="PADDING-BOTTOM: 3px; PADDING-LEFT: 3px; PADDING-RIGHT: 3px; FONT: 10px Tahoma; PADDING-TOP: 3px">Weather by Freemeteo.com

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

«Χλιδάτες» βίλες και offshore εταιρίες με ιδιοκτήτες εφοριακούς!

«Χλιδάτες» βίλες και offshore εταιρίες με ιδιοκτήτες εφοριακούς!Σοβαρές καταγγελίες για πρώην και νυν εφοριακούς για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία ότι διαθέτουν πανάκριβες βίλες, πολυτελή ξενοδοχεία και offshore εταιρείες έχει στα χέρια του ο Οικονομικός Εισαγγελάς Γρηγόρης Πεπόνης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής» η δικαστική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς ο Γρηγόρης Πεπόνης έχει ένναν «καυτό» φάκελο με φωτογραφίες και έγγραφα, όπου εμφανίζονται χλιδάτα ακίνητα και υπεράκτιες εταιρείες, τις οποίες φέρονται να διοικούν συγγενείς συνταξιούχου εφοριακού!
Σκοπός της δικαστικής έρευνας, που διενεργεί ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, είναι να διαπιστωθεί εάν όλος αυτός ο πλούτος αποκτήθηκε νόμιμα ή είναι προϊόν διαφθοράς και χρηματισμού από συγκεκριμένες υποθέσεις που έλεγξαν οι εμπλεκόμενοι εφοριακοί τα προηγούμενα χρόνια. Από κόσκινο λοιπόν θα περάσουν όλοι οι φάκελοι που χειρίστηκε η ομάδα των νυν και των πρώην εφοριακών ενώ θα γίνει έλεγχος πόθεν έσχες ακόμη και συγγενικών τους προσώπων.

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ

Την βεβαιότητά της ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη εξέφρασε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, απορρίπτοντας παράλληλα τα καταστροφικά σενάρια που θέλουν το 2012 να σηματοδοτεί και το τέλος του ευρώ ως ενιαίου νομίσματος.

Ο φακός αιχμαλωτίζει μία στιγμιαία έκπληξη της Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Πρετόρια με τον υπουργό Οικονομικών της Νοτίου Αφρικής, Πράβιν Γκόρνταν ethnos.gr
Ο φακός αιχμαλωτίζει μία στιγμιαία έκπληξη της Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Πρετόρια με τον υπουργό Οικονομικών της Νοτίου Αφρικής, Πράβιν Γκόρνταν
«Το 2012 θα είναι το τέλος του ευρώ; Η απάντησή μου είναι: δεν το πιστεύω. Είναι απίθανο η νομισματική μονάδα να εξαφανιστεί το 2012», δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής.
Οσον αφορά στην Ελλάδα, η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν βεβαιώσει και επαναβεβαιώσει την αποφασιστικότητά τους (να διατηρηθεί η Ελλάδα στο ευρώ). Εμείς μπορούμε να το υποστηρίξουμε αυτό».

Η Λαγκάρντ προανήγγειλε επίσης ότι τα στοιχεία για την παγκόσμια ανάπτυξη θα αναθεωρηθούν επί τα χείρω για το 2012, σημειώνοντας ότι οι σχετικές εκτιμήσεις θα δημοσιοποιηθούν γύρω στις 25 Ιανουαρίου.
Συνέδεσε, τέλος, την ευρω - κρίση με τα προβλήματα των αφρικανικών χωρών.

«Οι χώρες θα υποφέρουν από συμφορές αν δεν τεθεί υπό έλεγχο η κρίση του ευρώ», υπογράμμισε, αναφερόμενη στις χώρες της Αφρικής εν γένει και ιδιαίτερα στη Νότια Αφρική και τη Νιγηρία, την οποία επισκέφθηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.