Ο ΚΑΙΡΟΣ

div style="PADDING-BOTTOM: 3px; PADDING-LEFT: 3px; PADDING-RIGHT: 3px; FONT: 10px Tahoma; PADDING-TOP: 3px">Weather by Freemeteo.com

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ

Λαγκάρντ: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ

Την βεβαιότητά της ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη εξέφρασε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, απορρίπτοντας παράλληλα τα καταστροφικά σενάρια που θέλουν το 2012 να σηματοδοτεί και το τέλος του ευρώ ως ενιαίου νομίσματος.

Ο φακός αιχμαλωτίζει μία στιγμιαία έκπληξη της Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Πρετόρια με τον υπουργό Οικονομικών της Νοτίου Αφρικής, Πράβιν Γκόρνταν ethnos.gr
Ο φακός αιχμαλωτίζει μία στιγμιαία έκπληξη της Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Πρετόρια με τον υπουργό Οικονομικών της Νοτίου Αφρικής, Πράβιν Γκόρνταν
«Το 2012 θα είναι το τέλος του ευρώ; Η απάντησή μου είναι: δεν το πιστεύω. Είναι απίθανο η νομισματική μονάδα να εξαφανιστεί το 2012», δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής.
Οσον αφορά στην Ελλάδα, η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν βεβαιώσει και επαναβεβαιώσει την αποφασιστικότητά τους (να διατηρηθεί η Ελλάδα στο ευρώ). Εμείς μπορούμε να το υποστηρίξουμε αυτό».

Η Λαγκάρντ προανήγγειλε επίσης ότι τα στοιχεία για την παγκόσμια ανάπτυξη θα αναθεωρηθούν επί τα χείρω για το 2012, σημειώνοντας ότι οι σχετικές εκτιμήσεις θα δημοσιοποιηθούν γύρω στις 25 Ιανουαρίου.
Συνέδεσε, τέλος, την ευρω - κρίση με τα προβλήματα των αφρικανικών χωρών.

«Οι χώρες θα υποφέρουν από συμφορές αν δεν τεθεί υπό έλεγχο η κρίση του ευρώ», υπογράμμισε, αναφερόμενη στις χώρες της Αφρικής εν γένει και ιδιαίτερα στη Νότια Αφρική και τη Νιγηρία, την οποία επισκέφθηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: