Ο ΚΑΙΡΟΣ

div style="PADDING-BOTTOM: 3px; PADDING-LEFT: 3px; PADDING-RIGHT: 3px; FONT: 10px Tahoma; PADDING-TOP: 3px">Weather by Freemeteo.com

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Πλήρης Ίαση της “ηπατίτιδας C” έως το 2015 ?????

Την πεποίθηση πως έως το 2015 ο ιός της «ηπατίτιδας C» θα μπορεί να “εξουδετερωθεί” πλήρως στο 90% των ασθενών, χάρη στις νεώτερες θεραπείες που εγκρίθηκαν πρόσφατα σε ΗΠΑ και Ευρώπη, αλλά και σε αυτές που βρίσκονται στο τελικό στάδιο δοκιμών και αναμένεται να εφαρμοσθούν έως το 2015, διατύπωσαν επιστήμονες στο Διεθνές Συνέδριο της Πανασιατικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος, στην Ταϊπέι. 
  ΣΚΑΪ.gr 
Οι θεραπείες αυτές θα θυμίζουν όλο και λιγότερο τις ήδη γνωστές, καθώς έχουν τη μορφή χαπιών και όχι ενέσεων. 

Εξίσου ενθαρρυντικά είναι τα νέα και για την αντιμετώπιση της «ηπατίτιδας Β», αφού οι υπάρχουσες θεραπείες, αν ξεκινούν έγκαιρα, μπορούν να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού για χρόνια, με αποτέλεσμα να προλαμβάνονται πλέον σε πολλές περιπτώσεις η κίρρωση και ο καρκίνος του ήπατος. 

Όπως τόνισαν οι ομιλητές, για την «ηπατίτιδα Β» υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία, αλλά όχι πλήρη ίαση, όπως στην περίπτωση της «ηπατίτιδας C». Για την ηπατίτιδα C, παρότι δεν υπάρχει προς το παρόν εμβόλιο, οι νεώτερες θεραπείες φαίνεται ότι θα οδηγήσουν σε ίαση τα επόμενα χρόνια σχεδόν το σύνολο των ασθενών. 

Αν ο ιός της ηπατίτιδας C δεν ανιχνεύεται στο σώμα, οι επιστήμονες μιλούν για ίαση, επειδή αυτός ο ιός δεν επαναδραστηριοποιείται ποτέ. Αυτό εκτιμούν ότι θα πετύχουν με τα νέα φάρμακα. 

Οι ευχάριστες ειδήσεις που αφορούν την «ηπατίτιδα C», ακούστηκαν από τον καθηγητή Τζέικομπ Τζόρτζ του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ. 

InBusinessNews

Σλιμ: Και πάλι δισεκατομμυριούχος των δισεκατομμυριούχων

// | 08/03/2012

Ο Μεξικάνος μεγιστάνας του πλούτου--της αγοράς τηλεπικοινωνιών--Κάρλος Σλιμ, 72 ετών, διατήρησε σήμερα, για τρίτο συνεχές έτος, την πρωτοκαθεδρία του στον 25ο κατά σειράν κατάλογο από το ειδικευμένο περιοδικό Forbes, με αντικείμενο τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 69 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια.
Αμέσως έπεται ο Μπιλ Γκέιτς, με περιουσία 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, ενώ η σημερινή περιουσία του Ουώρεν Μπάφετ, σύμφωνα με το ίδιο περιοδικό, υπολογίστηκε στα 44 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.
Στον κατάλογο του ίδιου περιοδικού υπάρχουν 425 δισεκατομμυριούχοι που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι περισσότεροι στο ίδιο κράτος σε όλον τον πλανήτη.
Αμέσως μετά κατατάσσεται η Κίνα, με 96 δισεκατομμυριούχους στο έδαφός της, οι 95 ζουν στην ηπειρωτική χώρα και ένας στην Ταϊβάν.
Ανά πρωτεύουσα: στη Μόσχα σήμερα ζουν 78 δισεκατομμυριούχοι, έναντι 58 στη Νέα Υόρκη και 39 στο Λονδίνο.
Ενδεικτικό είναι ότι ο κατάλογος του Forbes επιμηκύνθηκε φέτος με 1.226 νέο-εισελθόντες, που συνολικά δηλώνουν εισοδήματα οριακώς τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών.
 http://www.sigmalive.com/inbusiness

Ηλιακή καταιγίδα σήμερα στη γη - 8/3/2012 10:59:00 πμ

Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει σήμερα τη γη, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι ενδέχεται να προκληθούν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, τα συστήματα GPS, τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, τους αγωγούς πετρελαίου και τις αερομεταφορές.
Η γεωμαγνητική καταιγίδα αναμενόταν να απελευθερώσει κύμα φορτισμένων σωματιδίων μεταξύ 06:00 GMT και 10:00 GMT, σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες.
Όπως επισημαίνει ο Τζόζεφ Κούντσες από τη Αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανού και Ατμόσφαιρας (NOAA) πρόκειται για την ισχυρότερη καταιγίδα εδώ και έξι χρόνια, πιθανώς ακόμα πιο ισχυρή από παρόμοια τον περασμένο Ιανουάριο.
Η ηλιακή καταιγίδα είναι αποτέλεσμα δύο ηλιακών εκλάμψεων που συνέβησαν την Τρίτη και οι οποίες προκάλεσαν μαζική εκτίναξη φορτισμένων σωματιδίων στο Διάστημα. Στη Γη, τα φορτισμένα σωματίδια υπολογίζεται ότι κινούνται με ταχύτητα 6,4 εκατομμυρίων χιλιομέτρων την ώρα.
Η καταιγίδα, που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το πρωί της Παρασκευής, θα πλήξει κυρίως πολικές περιοχές και τα αεροπλάνα μπορεί να αναγκαστούν να αλλάξουν πορεία για να τις αποφύγουν. Παράλληλα, ενδέχεται να καταστήσει ορατό το βόρειο σέλας σε νοτιότερες περιοχές, ακόμα και στη Νέα Υόρκη, το Ιλινόι και την Αϊόβα.
Ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα το 1972 προκάλεσε τη διακοπή των υπεραστικών τηλεπικοινωνιών στο Ιλινόι.