Ο ΚΑΙΡΟΣ

div style="PADDING-BOTTOM: 3px; PADDING-LEFT: 3px; PADDING-RIGHT: 3px; FONT: 10px Tahoma; PADDING-TOP: 3px">Weather by Freemeteo.com

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΓΙΑ 2012

Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί. Μπορεί οι προφητείες και τα ημερολόγια των Μάγια να προειδοποιούν για συντέλειες, αλλά το σκοινί μας αντέχει ακόμη, και όσο μας αντέχει θα είμαστε αισιόδοξοι. Και θα ανέβουμε στην σκηνή του 2012, σαν ροκ συγκρότημα. Σαν τους Red Hot Chili Peppers για παράδειγμα που εδέησαν επιτέλους να μας κάνουν την τιμή. Θα μπούμε στην αρένα της νέας χρονιάς, όπως η Εθνική ετοιμάζεται για τα γήπεδα του φετινού Euro. Θα κρατήσουμε αναμμένη την ελπίδα μας, όπως η Ολυμπιακή δάδα θα δώσει το σύνθημα για την μεγαλύτερο γιορτή του αθλητισμού το καλοκαίρι.
Δεν τελειώνουν όμως εκεί τα γεγονότα που θα μας απασχολήσουν ευχάριστα την χρονιά που μόλις ξεκίνησε. Εγκαινιάζουμε το 2012 βλέποντας μόνο την θετική πλευρά του νομίσματος. Events, εξελίξεις, ελπίδες και ευκαιρίες για να ξεφεύγουμε από τις αρνητικές σκέψεις μας επιτρέπουν να περιμένουμε είτε μεγάλες είτε μικρές δόσεις χαμόγελου μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Πάρτε μια (προ)γεύση:
  • Ο κόσμος δεν θα καταστραφεί
Ο 13ος κύκλος του ημερολογίου των Μάγια ολοκληρώνεται στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 και οι Κασσάνδρες σπεύδουν να προαναγγείλουν το τέλος του κόσμου. Και όπως όλες τις προηγούμενες φορές που το προέβλεψαν θα διαψευστούν – και θα βρουν μια άλλη παράμετρο για να πουν “Τελικά οι Μάγια εννοούσαν το 2013″. Εμείς πάντως, ελπίζουμε πως δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου, αλλά το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε. Και πως σε ένα χρόνο από τώρα, θα είμαστε όλοι λίγο καλύτεροι.
  • Οι θυσίες μας θα πιάσουν τόπο
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, γι’ αυτό αν έχουν έστω και λίγη βάση οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για άμεση καταπολέμηση της ανεργίας με δημιουργία προγραμμάτων και θέσεων εργασίας για 150.000 ανθρώπους το πρώτο τρίμηνο του 2012, ελπίζουμε πως θα δούμε καλύτερες μέρες σε κοινωνικό επίπεδο.
  • Η αλληλεγγύη μας θα πιάσει ακόμη μεγαλύτερο τόπο
Αισιοδοξία | Otherside.gr (5)Το πρώτα δείγματα του 2011 ήταν άκρως ενθαρρυντικά και οι ομάδες στήριξης, οι πρωτοβουλίες κοινωνικής ανακούφισης και οι αυθόρμητες κινήσεις αλληλεγγύης έδειξαν πως οι Έλληνες δεν μένουν άπραγοι.
  • Η ψήφος μας θα μετρήσει(;)
Εθνικές εκλογές μας περιμένουν σε κάποια στροφή του 2012 και ευελπιστούμε όλοι να δούμε την πολιτική ζωή να βάζει μυαλό. Ήτοι, τις προεκλογικές συγκεντρώσεις να χάνουν το πανηγυρικό τους υποκριτικό ύφος, τους ψηφοφόρους που κρατούν κομματικές σημαίες να εξαφανίζονται και την αληθινή πολιτική σκέψη των Ελλήνων να οξύνεται. Αν όχι μετά από όλα αυτά που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, τότε πότε (θα βάλουμε μυαλό);
  • Η χρονιά του αθλητισμού
Αισιοδοξία | Otherside.gr (2)Το Λονδίνο ετοιμάζεται να υποδεχθεί για τρίτη φορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και σε κάθε περίπτωση, ο φετινός Αύγουστος θα γίνει λίγο πιο ξέγνοιαστος, λίγο πιο λαμπερός, λίγο πιο όμορφος, καθώς θα παρακολουθήσουμε το μεγαλύτερο αθλητικό (και όχι μόνο) γεγονός του κόσμου. Η αρχή βέβαια γίνεται τον Ιανουάριο κιόλας, με τους Winter Youth Olympics στην Αυστρία να δίνουν το σύνθημα.
Λίγο νωρίτερα, από τις 8 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου, θα θυμηθούμε «πορτογαλικές» στιγμές, με αφορμή το Euro 2012 που θα διεξαχθεί στην Ουκρανία και την Πολωνία. Η Εθνική μας ομάδα κέρδισε επάξια την πρόκρισή της στην διοργάνωση και παρά τις δυσκολίες, όλοι ελπίζουμε στην επανάληψη του θαύματος του 2004. Όπως και να ‘χει πάντως, θα απολαύσουμε ποδόσφαιρο.
  • Το soundtrack του ’12 θα είναι δυναμίτης
Το εγγυώνται οι Red Hot Chili Peppers που επιτέλους ανακοίνωσαν πως ο δρόμος της περιοδείας τους περνάει από την Αθήνα. Στις 4 Σεπτεμβρίου, το ΟΑΚΑ θα σειστεί από τις ροκιές της «καυτής» παρέας. Λίγους μήνες νωρίτερα, στο Rockwave Festival, οι Black Sabbath επανέρχονται δυναμικά για χάρη του ελληνικού κοινού τους και οι metal fans δεν θα μείνουν ασυγκίνητοι. Εν τω μεταξύ, από δισκογραφικής άποψης, αναμένονται νέες κυκλοφορίες από τεράστια ονόματα όπως τα σκαθάρια Ringo Starr και Paul McCartney, οι Aerosmith, οι Green Day, οι Muse, οι Strokes αλλά και η Madonna (απ’ όλα έχει ο μουσικός μπαξές).
  • Θα είναι έτος θετικής «ενέργειας»
Διεθνές έτος Βιώσιμης Ενέργειας ανακηρύχθηκε το 2012, κάτι που σημαίνει ότι παγκοσμίως θα δοθεί έμφαση στην καλύτερη και πιο ορθολογική διαχείριση και χρήση της ενέργειας στον πλανήτη – αξίζει κι αυτός μια ανάσα. Ταυτόχρονα, ο ΟΗΕ χαρακτήρισε την νέα χρονιά ως έτος των Συνεργατικών Εταιριών, στηρίζοντας έτσι τις συλλογικές επιχειρηματικές και εμπορικές προσπάθειες και προωθώντας το «ομαδικό πνεύμα» στο παγκόσμιο εμπορικό σκηνικό.
  • Ο ελληνικός τουρισμός θα αναπτυχθεί (κι άλλο)
Αισιοδοξία | Otherside.gr (4)Το 2011, η «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας είχε αυξημένα έσοδα και αφίξεις κατά 10%. Ο τουρισμός μας όμως δεν σταματά εκεί: Το 2012 αναμένεται ακόμη καλύτερο, αφού πολλές ενώσεις ξενοδόχων –όπως αυτή των ξενοδόχων της Ρόδου- αποφάσισαν να επεκτείνουν την τουριστική περίοδο και να εγκαινιάσουν την νέα σεζόν από τον Μάρτιο. Επιπλέον, το ΥΠΠΟΤ ανακοίνωσε νέο σχέδιο για την ανάδειξη του αγροτουριστικού προσώπου της χώρας και της παραδοσιακής πλευράς της, ώστε οι τουρίστες να μάθουν πως Ελλάδα δεν είναι μόνο τα νησιά της. Λέτε να γίνει η μεγάλη έκπληξη αυτή την χρονιά;
  • Μεγάλη χρονιά για την μεγάλη οθόνη
Δεν είναι μόνο οι πολυαναμενόμενες ταινίες, η προβολή των οποίων έχει προγραμματιστεί μέσα στο 2012, που μας κάνουν να ανυπομονούμε –ο Batman επιστρέφει χέρι-χέρι με τον Νόλαν το καλοκαίρι με το «The Dark Knight Rises», το «Hobbit» θα μας επαναφέρει για Χριστούγεννα στην Μέση Γη, ενώ μεταξύ άλλων ο Ταραντίνο και ο Ρίντλει Σκοτ ξαναχτυπούν στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτό που μας κάνει να χαρούμε περισσότερο είναι το «ξεθάρρεμα» του ελληνικού σινεμά, που παράγει ολοένα περισσότερα φεστιβαλικά διαμαντάκια, όπως το «L» του Μπάμπη Μακρίδη, η πρώτη ελληνική ταινία που συμπεριλήφθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του περίφημου Sundance Festival. Να είστε σίγουροι ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουμε περισσότερα θετικά νέα από τους Έλληνες σκηνοθέτες.
  • Και επί γης ειρήνη
Αισιοδοξία | Otherside.gr (3)Δεν θα ευχηθούμε «world peace» όπως οι εστεμμένες βασίλισσες των καλλιστείων, αλλά έχουμε βάσιμες ελπίδες πως τα πράγματα στον πλανήτη θα είναι ελαφρώς καλύτερα τους επόμενους μήνες. Μετά από τερτίπια εξωτερικών πολιτικών αποφεύχθηκε ο πόλεμος στο Ιράν, η Αραβική Άνοιξη έδειξε τον δρόμο για βελτίωση των συνθηκών στην Μέση Ανατολή, ενώ τα αμερικανικά στρατεύματα αποχωρούν οριστικά από το Ιράκ – εξέλιξη που κάνει τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς συντάκτες του κόσμου να προβλέπουν τρελή τουριστική ανάπτυξη στην χώρα την προσεχή περίοδο.
  • Η επιστήμη και η τεχνολογία θα «πάρουν φωτιά»
Όσο ο υπόλοιπος κόσμος μένει στάσιμος, στα επιστημονικά και τεχνολογικά εργαστήρια επικρατεί δημιουργικός οργασμός. Πάρτε μια γεύση από όσα μας υπόσχεται η επιστήμη το 2012:
- Το διαστημικό αεροσκάφος με το χαρακτηριστικό όνομα «Curiosity» θα φτάσει στον Άρη, ενώ και η Κίνα θα στείλει με την σειρά της τους δικούς της διαστημικούς εξερευνητές.
- Οι υπερ-υπολογιστές θα σπάσουν κάθε ρεκόρ ταχύτητας. Η NASA θα ολοκληρώσει τον υπολογιστή «Pleiades» που θα πραγματοποιεί 10 τετράκις-εκατομμύρια «flops» (υπολογιστικές εργασίες) ανά δευτερόλεπτο, ενώ η IBM στοχεύει πιο ψηλά με τον «Sequoia», που θα πραγματοποιεί 20 τετράκις-εκατομμύρια εργασίες ανά δευτερόλεπτο. Δεν μπορούμε καν να μετρήσουμε τα μηδενικά των flops τους ανά λεπτό!
- Σχετικά με την πιο «γήινη» τεχνολογία, τα smartphones θα γίνουν τετραπύρηνα (αυτό μεταφράζεται σε πιο πολύπλοκες και γρήγορες εφαρμογές και καλύτερα γραφιστικά περιβάλλοντα), η Microsoft θα λανσάρει τα Windows 8 αλλά και το δικό της tablet PC, οι τιμές τους θα πέσουν, οι συσκευές θα περάσουν στον κόσμο του 4G και η Apple θα κάνει «πάρτι» με τα αναμενόμενα iPad3 και iPhone5.
- Θα έχουμε (επιτέλους) οριστικά νέα από το CERN και τα πειράματά του. Πιθανότατα τον Μάρτιο, οι επιστημονικές ομάδες που δουλεύουν πάνω στο μποζόνιο του Χίγκς θα ανακοινώσουν αν τελικά τα πειράματα (που κάποτε φοβόμασταν ότι θα ανατινάξουν την μισή Γηραιά Ήπειρο σε μία νύχτα) έπιασαν τόπο, και αν θα μάθουμε τα μυστικά της δημιουργίας του κόσμου.
Πηγή: in2life.gr


Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/2012/01/giati-na-eimaste-aisiodoxoi-to-2012/#ixzz1lDUTpKIk

12 ΚΑΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ


…Έχετε τουλάχιστον έναν άνθρωπο στην ζωή σας που σας αγαπά. Πριν συνοφρυωθείτε, προσέξτε ότι δεν είπαμε «που είναι ερωτευμένος μαζί σας». Είπαμε «που σας αγαπά». Αν δυσκολεύεστε να τον εντοπίσετε, θα είναι επειδή σας αγαπά με τον δικό του, ιδιαίτερο και ίσως λίγο μυστικοπαθή τρόπο.

Επειδή καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με τόνους αρνητικών ειδήσεων που θα μπορούσαν να κάμψουν ακόμα και τα πιο θαρραλέα πνεύματα, βρήκαμε μερικούς λόγους για να είμαστε αισιόδοξοι –πέραν του προφανούς, ότι αυτό είναι το μόνο (επι)βιώσιμο σχέδιο.
    12 καλοί λόγοι για να είστε αισιόδοξοι
  • Επαναλάβετε μετά από εμάς: Είστε αισιόδοξοι γιατί…
…Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι καλό, οφείλεται στο ταλέντο/ την εξυπνάδα/ την σκληρή δουλειά σας. Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι κακό, οφείλεται στην κακή τύχη –την οποία θα αντισταθμίσετε με το ταλέντο/ την εξυπνάδα/ τη σκληρή δουλειά σας την επόμενη φορά. Επαναλάβετέ το αρκετές φορές, μέχρι να το πιστέψετε.
…Οι χώρες που ανακηρύσσονται κάθε χρόνο πανηγυρικά σε επίγειους παραδείσους, με τέλεια κοινωνική πρόνοια, υποδειγματική παιδεία και τρέμε-Bill-Gates κατά κεφαλήν εισοδήματα (λέγε με Σκανδιναβία) έχουν τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών. Η εξήγηση γι’ αυτό μπορεί να είναι πολύ βαθύτερη από το κλισέ «όταν όλα γύρω σου δουλεύουν τέλεια, δεν έχεις παρά μόνο τον εαυτό σου για να κατηγορήσεις όταν κάτι πάει στραβά». Υπάρχει, όμως, πάντα μια δόση αλήθειας στα κλισέ.
…Το μέλλον δεν επηρεάζεται από τον τρόπο που σκέφτεστε για αυτό. Για την ακρίβεια, το μόνο που μπορείτε να επηρεάσετε ανησυχώντας για το μέλλον, είναι το παρόν. Θα προσθέταμε πως το μέλλον δεν υπάρχει, είναι μια αφηρημένη έννοια του χρόνου (που κι αυτός μια αφηρημένη έννοια είναι) αν δεν ανησυχούσαμε πως θα σας απομακρύνουμε από το θέμα στρέφοντάς σας σε βαθιές φιλοσοφικές αναλύσεις.
…Αν χρειάστηκε μόνο ένα blackout της Wikipedia και δυο επιθέσεις των Anonymous για να αποσυρθεί από το Αμερικανικό Κογκρέσο το νομοσχέδιο που θα έκλεινε το internet όπως το ξέρουμε, κινήματα όπως αυτά της Αραβικής Άνοιξης, των Αγανακτισμένων και του Occupy Wall Street έχουν ακόμα ελπίδες επιτυχίας.
…Σταματήσατε να βλέπετε ειδήσεις. Και περνάτε περίοδο άρνησης. Όσο λιγότερο κρατάτε την ανάσα σας μπροστά στην δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο εξιστόρηση της ελληνικής οικονομικής κρίσης, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να μην σκάσετε μέχρι αυτή να περάσει.
…Θα περάσει. Όλα περνούν.
…Φωτογραφίες που κυκλοφορούν ελεύθερες στο internet και επαναφέρουν την εμπιστοσύνη μας προς την ανθρωπότητα –για περισσότερη έμπνευση, κάντε ένα search με τους όρους faith in humanity: restored.
…Τα δίκτυα αλληλεγγύης έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους και αποδεικνύουν ότι αυτό που λίγα χρόνια πριν ήταν αδιανόητο για μια μεγάλη πόλη βουτηγμένη στο lifestyle, να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλο, σήμερα είναι πραγματικότητα.
…Η δυσκολότερη περίοδος στη ζωή του καθενός είναι αυτή που γίνεται τελικά –αφού περάσει– η ασπίδα απέναντι στις μικρές, ασήμαντες, καθημερινές δυσκολίες. Οι παππούδες μας έλεγαν «τι να με τρομάξει εμένα; Εγώ έχω περάσει Κατοχή». Σε δέκα χρόνια από τώρα, ό,τι και αν συμβαίνει δεν θα είναι χειρότερο από την ελληνική κρίση. Και δε θα μας τρομάζει ούτε εμάς τίποτα.
…Θα υπάρχουν πάντα θάλασσες με τιρκουάζ νερά, ημιφωτισμένα καλντερίμια με παλιά αρχοντικά, βιβλία με happy end, έρωτες με δράματα, ντομάτες γεμιστές με κιμά. Κι όταν όλα τα άλλα αποτυγχάνουν, θα υπάρχει πάντα το αλκοόλ.
…Όσο βαρετά μποέμ και αν ακούγεται, τα πράγματα που μας κάνουν πιο ευτυχισμένους είναι τα μικρά και καθημερινά: η μυρωδιά του ζεστού καφέ (δεν το λέμε εμείς, οι έρευνες το λένε), το αγαπημένο μας τραγούδι στο repeat, το χαμόγελο κάποιου που αγαπάμε πολύ, το αχνό πορτοκαλί φως της ανατολής του ήλιου –ναι, ακόμα κι αν το βλέπουμε ανάμεσα σε κεραίες και ταράτσες πολυκατοικιών.
Πηγή: in2life.gr




Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/2012/01/12-kaloi-logoi-gia-na-eiste-aisiodoxoi/#ixzz1lDSQjwzI