Ο ΚΑΙΡΟΣ

div style="PADDING-BOTTOM: 3px; PADDING-LEFT: 3px; PADDING-RIGHT: 3px; FONT: 10px Tahoma; PADDING-TOP: 3px">Weather by Freemeteo.com

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ην.Αραβικά Εμιράτα..."Θα επενδύσουμε και θα βοηθήσουμε να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της"…

Ην.Αραβικά Εμιράτα..."Θα επενδύσουμε και θα βοηθήσουμε να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της"…

«Επιθυμούμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και να γνωρίσουμε τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα σας» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχης Αμπντουλάχ Αλ Ναχιάν κατά τη διάρκεια της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της χώρας του και της Ελλάδας.

Πρόσθεσε πως οι τομείς στους οποίους επιθυμούν τόσο ιδιώτες όσοι και κρατικοί επενδυτές της χώρας του να συνεργαστούν......
με τους αντίστοιχους ελληνικούς δεν περιορίζονται μόνο στο χρηματοοικονομικό τομέα αλλά και στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, της αρχαιολογίας και της υγείας.

Από την πλευρά του, ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας έκανε λόγο για τις πολλαπλές επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα σε εταιρείες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Τόνισε επίσης ότι η ελληνική πλευρά ενδιαφέρεται να ενισχύσει μεταξύ άλλων το διμερές εμπόριο.


Παραιτούνται Παπανδρέου, Βενιζέλος,Λοβέρδος και Χρυσοχοίδης το Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με πληροφορίες το Σαββατοκύριακο θα είναι πολύ κρίσιμο για το ΠαΣοΚ. Ο Παπανδρέου θα........
παραιτηθεί από πρόεδρος της Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ και οι Βενιζέλος, Λοβέρδος και Χρυσοχοίδης θα παραιτηθούν από υπουργοί της Κυβέρνησης Παπαδήμου.


Την επόμενη Τετάρτη θα γίνει Κοινοβουλευτική Ομάδα με πιθανή εκλογή προέδρου της και υποψήφιου πρωθυπουργού για τις επόμενες εκλογές. Το Πολιτικό Συμβούλιο έχει .....
αναβληθεί για την Παρασκευή


kafeneio-gr

Εμβόλιο κατά της ύπουλης ηπατίτιδας C περνά την πρώτη φάση των δοκιμών


Ουάσιγκτον: Βρετανοί ερευνητές παρασκεύασαν εμβόλιο για την ηπατίτιδα C το οποίο πέρασε επιτυχώς την πρώτη φάση κλινικών δοκιμών. Όπως αναφέρουν στο σχετικό άρθρο τους στην επιθεώρηση Science Translational Medine, η χορήγηση του εμβολίου σε 41 υγιείς εθελοντές προκάλεσε ισχυρή ανοσολογική αντίδραση.

Πολλά κρούσματα
Ο ιός της ηπατίτιδας C μεταδίδεται μέσω του αίματος και μπορεί να περάσουν πολλά χρόνια πριν αρχίσει να προκαλεί συμπτώματα και ειδικότερα βλάβες στο ήπαρ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανεβάζει τον αριθμό των προσβεβλημένων από τον ιό ατόμων στα 170 εκατομμύρια. Η νόσος ελέγχεται με αντι-ιϊκά φάρμακα, ενώ στις περιπτώσεις που αυτά αποδεικνύονται αναποτελεσματικά απαιτείται μεταμόσχευση ήπατος.

Εμβόλιο εν όψει

Εμβόλιο για τη νόσο δεν υπάρχει προς το παρόν. Αν οι προσπάθειες των βρετανών επιστημόνων καρποφορήσουν, το εμβόλιο θα μπορούσε να κάνει την εμφάνισή του στην επόμενη δεκαετία.

Η μεγάλη δυσκολία για την παρασκευή εμβολίου είναι το γεγονός ότι ο ιός μεταβάλλει συχνά την εξωτερική εμφάνισή του. Για τον λόγο αυτό, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης σχεδίασαν το εμβόλιο έτσι ώστε να «στρέφεται» εναντίον του γενετικού υλικού του ιού. (Μετά τη μόλυνση, το ιικό γενετικό υλικό βγαίνει από το εξωτερικό περίβλημα του ιού προκειμένου να χρησιμεύσει στον πολλαπλασιασμό του).

Η πρώτη κλινική δοκιμή είχε στόχο να διαπιστωθεί η ασφάλεια του εμβολίου. Πράγματι, σύμφωνα με το άρθρο, οι εθελοντές δεν ανέφεραν παρενέργειες, ενώ η παραγωγή αντισωμάτων έναντι του ιού άνοιξε στους ερευνητές το πράσινο φως για την επόμενη φάση: τη χορήγηση του εμβολίου σε άτομα με αυξημένη πιθανότητα μόλυνσης (πχ χρήστες ουσιών) και την διερεύνηση της ικανότητας του εμβολίου να τους προστατεύσει από αυτή.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr