Ο ΚΑΙΡΟΣ

div style="PADDING-BOTTOM: 3px; PADDING-LEFT: 3px; PADDING-RIGHT: 3px; FONT: 10px Tahoma; PADDING-TOP: 3px">Weather by Freemeteo.com

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

: Αισιο τέλος για το ζευγάρι στον ΟΕΚ που απειλούσε να πέσει στο κενό

Πέντε ώρες διήρκεσε το θρίλερ στο κτίριο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας καθώς ένα ζευγάρι με δυο παιδιά είχε βγει στο πρεβάζι στον 2ο όροφο του κτιρίου του Οργανισμού στο κέντρο της Αθήνας και απειλούσε να αυτοκτονήσει.


Λίγο μετά τις 11 το πρωί μια γυναίκα με τον σύζυγο της - και οι δυο εργαζόμενοι στον ΟΕΚ - βγήκαν στο μπαλκόνι και βγήκαν στο περβάζι λέγοντας πως θέλουν να πέσουν στο κενό. Η αβεβαιότητα της επόμενης ημέρας και το φάσμα της απόλυσης τους οδήγησαν στο μπαλκόνι του κτιρίου. Κανείς δεν ήξερε εάν ήταν κάτι που το σχεδίαζαν από προηγούμενη ημέρα ή εάν ήταν απόφαση της στιγμής.

Το ζευγάρι πριν πέντε χρόνια είχε έρθει από την Πρέβεζα καθώς ένα από τα παιδιά τους αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και ζήτησαν να μετατεθούν στην Αθήνα για να μπορούν να το πηγαίνουν σε γιατρούς.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν συνάδελφοι τους που επιχείρησαν να τους ηρεμήσουν και να τους πείσουν πως παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της κατάργησης του Οργανισμού δεν πρέπει να κάνουν το απονεοημένο διάβημα, σκεπτόμενοι πάνω από όλα τα παιδιά τους.

Κάποιοι ειδοποίησαν την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ διέκοψαν την κυκλοφορία στην οδό Σολωμού ενώ την ίδια ώρα πυροσβέστες ενεργοποίησαν το φουσκωτό στρώμα διάσωσης.

Διαπραγματευτής και ψυχολόγος αλλά και συνάδελφοι τους μιλούσαν διαρκώς με το ζευγάρι. Οι πληροφορίες για το τι ακριβώς ζητούσαν ήταν συγκεχυμένες. Κάποιες έλεγαν πως ζητούσαν να μεταβεί στο σημείο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Άλλοι συνάδελφοι τους υποστήριζαν πως η γυναίκα έλεγε ότι εάν τον έβλεπε, τότε θα αυτοκτονούσε.

Περίπου μια ώρα αργότερα ο άντρας πείθεται να μπει στο εσωτερικό του κτιρίου. Ωστόσο δεν τον ακολουθεί η γυναίκα η οποία παραμένει στην θέση της. Μια άλλη γυναίκα από διπλανό κτίριο προσπαθεί διαρκώς να την πείσει να μην πηδήξει στο κενό.




Η αγωνία όσο περνά η ώρα μεγαλώνει με τους συναδέλφους της να έχουν επικεντρώσει τα βλέμματα τους στο σημείο όπου βρίσκεται.

Περίπου στις 3 το μεσημέρι η γυναίκα γέρνει μπροστά. Όλοι κρατάνε την ανάσα τους. Η γυναίκα από το διπλανό κτίριο την μεταπείθει και έτσι παρέμεινε στο σημείο.

Τελικά στις 16.30 η εργαζόμενη στον ΟΕΚ πείθεται να φύγει από το περβάζι και να μπει και εκείνη στο εσωτερικό του κτιρίου.

Ακολούθως ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΕΚ κ. Ηλίας Αθανασίου δήλωσε «εδώ και δύο χρόνια, με τον ερχομό της τροϊκας το κοινωνικό κράτος και κατ' επέκταση η μεσαία και κατώτερη κοινωνική τάξη γκρεμίζονται. Η συγκεκριμένη συνάδελφος, επιστήμονας, πολιτικός μηχανικός, υπηρέτησε για πάνω από 20 χρόνια το κατασκευαστικό έργο του ΟΕΚ και το κοινωνικό κράτος. Η απόγνωση την οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Πιστέυω ότι στο μέλλον θα έχουμε ακόμα περισσότερα τέτοια περιστατικά».

Ο ΟΕΚ βρίσκεται υπό κατάληψη από τη Δευτέρα, μετά την ψήφιση του νέου Μνημονίου από τη Βουλή. Αύριο Τετάρτη, στις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι στον ΟΕΚ προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας. eglimatikotita.gr