Ο ΚΑΙΡΟΣ

div style="PADDING-BOTTOM: 3px; PADDING-LEFT: 3px; PADDING-RIGHT: 3px; FONT: 10px Tahoma; PADDING-TOP: 3px">Weather by Freemeteo.com

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Πλήρης Ίαση της “ηπατίτιδας C” έως το 2015 ?????

Την πεποίθηση πως έως το 2015 ο ιός της «ηπατίτιδας C» θα μπορεί να “εξουδετερωθεί” πλήρως στο 90% των ασθενών, χάρη στις νεώτερες θεραπείες που εγκρίθηκαν πρόσφατα σε ΗΠΑ και Ευρώπη, αλλά και σε αυτές που βρίσκονται στο τελικό στάδιο δοκιμών και αναμένεται να εφαρμοσθούν έως το 2015, διατύπωσαν επιστήμονες στο Διεθνές Συνέδριο της Πανασιατικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος, στην Ταϊπέι. 
  ΣΚΑΪ.gr 
Οι θεραπείες αυτές θα θυμίζουν όλο και λιγότερο τις ήδη γνωστές, καθώς έχουν τη μορφή χαπιών και όχι ενέσεων. 

Εξίσου ενθαρρυντικά είναι τα νέα και για την αντιμετώπιση της «ηπατίτιδας Β», αφού οι υπάρχουσες θεραπείες, αν ξεκινούν έγκαιρα, μπορούν να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού για χρόνια, με αποτέλεσμα να προλαμβάνονται πλέον σε πολλές περιπτώσεις η κίρρωση και ο καρκίνος του ήπατος. 

Όπως τόνισαν οι ομιλητές, για την «ηπατίτιδα Β» υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία, αλλά όχι πλήρη ίαση, όπως στην περίπτωση της «ηπατίτιδας C». Για την ηπατίτιδα C, παρότι δεν υπάρχει προς το παρόν εμβόλιο, οι νεώτερες θεραπείες φαίνεται ότι θα οδηγήσουν σε ίαση τα επόμενα χρόνια σχεδόν το σύνολο των ασθενών. 

Αν ο ιός της ηπατίτιδας C δεν ανιχνεύεται στο σώμα, οι επιστήμονες μιλούν για ίαση, επειδή αυτός ο ιός δεν επαναδραστηριοποιείται ποτέ. Αυτό εκτιμούν ότι θα πετύχουν με τα νέα φάρμακα. 

Οι ευχάριστες ειδήσεις που αφορούν την «ηπατίτιδα C», ακούστηκαν από τον καθηγητή Τζέικομπ Τζόρτζ του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: