Ο ΚΑΙΡΟΣ

div style="PADDING-BOTTOM: 3px; PADDING-LEFT: 3px; PADDING-RIGHT: 3px; FONT: 10px Tahoma; PADDING-TOP: 3px">Weather by Freemeteo.com

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη «δεύτερης Γης» | Otherside.gr

Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη «δεύτερης Γης» | Otherside.gr: Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη "δεύτερης Γης"

'via Blog this'Ο Kepler-22b, θα μπορούσε να υποστηρίξει ζωντανούς οργανισμούς, σύμφωνα με τη NASA. Τι έχουν δείξει οι έρευνες μέχρι στιγμής. Όσα πρέπει να ξέρετε για το δίδυμο αδερφάκι της Γης.

Η NASA ανακοίνωσε ότι ο πλανήτης Kepler-22b, οποίος εντοπίστηκε πριν δύο χρόνια, είναι στην πραγματικότητα μια δεύτερη Γη, καθώς πληροί τις προϋποθέσεις για να υποστηρίξει ζωντανούς οργανισμούς.

Είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου Kepler, κάτι τέτοιο, αν και στο παρελθόν διάφορες μελέτες είχαν δείξει ότι η ύπαρξη σωμάτων σε υγρή μορφή ήταν πιθανή.

O πλανήτης Kepler 22-b, βρίσκεται 600 έτη φωτός μακριά από τη Γη, είναι 2,4 φορές μεγαλύτερος από τη Γη και έχει θερμοκρασία 22 βαθμών Κελσίου.

Πρόκειται επίσης για το μικρότερο πλανήτη που εντοπίζεται πέρα από το ηλιακό μας σύστημα και σε περιοχή που ευνοεί την ύπαρξη ζωής.Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/2011/12/epivevaiwthike-uparksi-deuteris-gis/#ixzz1fsVR7Q85

Δεν υπάρχουν σχόλια: